Kopi af menstruationskoppen DivaCup, nej tak

Kopi af DivaCup, nej tak

Hold jer væk, det er en rigtig dårlig kopi og noget billigt L.O.R.T. I får hvad I betaler for”

Det er mit korte svar når en kvinde har spurgt mig om de menstruationskopper man har kunnet få i et dansk discount supermarked. 

Drevet af nysgerrighed, købte jeg mig selv et eksemplar og jeg har undersøgt produktet og producenten bag nærmere. 

Producenten er et dansk firma, der er kendt for at producere ulovlige kopier af mærkevarer. Ordet svindel dukker op som noget af det første når firmanavnet googles. Koppen er støbt i Kina, i 2 sammensatte dele, der i hvert fald i mit eksemplar, er sat helt skævt sammen. Vi ved ikke hvad det er for en type af medicinsk silikone det er og om virksomheden ellers overholder hvad man kan håbe på vedr. sikkerheden, lovgivninger osv. Virksomheden har benyttet illustrationer som ejes af producenten bag DivaCup til deres meget sparsomme manual. (Nogen advokater på linjen?) og jeg tvivler stærk på at de vil kunne yde nogen form for kundeservice hvis en kvinde oplever vanskeligheder med det her ellers geniale type af et produkt. 

Mit råd til jer kære med-søstre: hold jer væk, I får hvad I betaler for, nemlig noget billigt L.O.R.T. Og damn it, hvor vil det være brand ærgerligt, hvis et ellers super godt produkt, der har hjulpet så mange mange kvinder vil kunne få ødelagt sit gode ry grundet dårlige erfaringer, eller i værste fald, en skandale, med den her billige kopi… 

Hvad siger eller gør myndighederne? Desværre ingenting, for på området ang. menstruationskopper (og bind og tamponer) findes der i EU ikke nogen lovgivning og alle producenter må gøre hvad de vil, være ligeglad med indholdet og tænke i profit snarere end sundhed og miljøvenlighed feks. Det forholder både mig, mange læger og gynækologer jeg har snakket med og myndighederne i andre lande med lovgivning sig meget undrende til. 

Hey come on, en vatpind er klassificeret som medicinsk udstyr og har en række krav der skal overholdes af producenterne, men en menstruationskop, man sætter op i sit aller helligste (døgnet rundt i ca 5 dage hver måned) i bløde sarte slimhinder, der nemt absorberer alt hvad de udsættes for, behøver ikke at være medicinsk udstyr???? 

Nå, men behøver jeg at gentage at DivaCup er den eneste menstruationskop i hele verden, der lever op til reglerne og er godkendt som medicinsk udstyr… Vil du ha et ordentlig produkt hvor du kan være sikker på at materialet ikke skader dig, at al lovgiving er overholdt og sikkerheden er i orden, og hvor du kan få en professionel kundeservice hvis noget driller, så er det en DivaCup du skal ha dig. Punktum… 

De bedste hilsner, Jasminikka