Fakta om Lady-Comp

Baggrund

I dag tager kvinder i langt højere grad ansvar for sig selv i arbejds- og privat livet. Selvbestemmelse over egen krop er blevet en vigtig faktor.

Dette er grunden til at vi for 30 år siden udviklede Lady-Comp. Vores fertilitets computere overvåger den kvindelige frugtbarhed ved hjælp af et avanceret softwareprogram, der analyserer den basale kropstemperatur og menstruations data på daglig basis.  Dette gør, at vi kan hjælpe kvinder som ønsker at vide hvornår de er frugtbare og hvornår de ikke er frugtbare.

Lady-Comp bliver din personlige fertilitets coach og pålidelige ledsager som hjælper dig med at forstå din egen krop. Og så leverer den værdifuld data til dig og din gynækolog/behandler når det handler om hormonelle ubalancer og ufrivillig barnløshed.

Lær nu lidt om hvad der er af biologiske processer i den kvindelige cyklus og om designet af Lady-Comp®.

Metode

Lady-Comp® benytter et avanceret evalueringsprogram til at identificere de 6 dage under en cyklus hvor en kvinde har størst mulighed for at blive gravid. 5 dage før ægløsningen plus dagen med ægløsning. De agerer som din personlige fertilitets ekspert og vil vide karakteristika om din cyklus bedre end nogen anden. De gemmer og analyserer din personlige cyklus data. Fejl målinger kan udelukkes, da den intelligente Lady-Comp® software monitorerer processen under målingen og identificerer fejlmålinger med det samme.

For at evaluere din data, benytter din fertilitets computer en evalueringsproces, som er blevet testet på over flere millioner cyklusser og kontinuerligt udviklet på i nu over 30 år. Dette betyder at vores fertilitets computer kommer med en værdifuld database af viden. Det der er brug for vedrørende din personlige cyklus, baseres på dine daglige målinger. Lady-Comp® sikrer at du får din individuelle prognose og analyse for dig selv, med 99,3% sikkerhed på de grønne dage. Det er denne umatchede præcision der har gjort Lady-Comp® til verdens førende fertilitets computer brand.

Godt at vide: De fertile dage vil blive bestemt med større og større præcision for hver cyklus. Ligeledes vil det at springe målinger over, forårsage at den vil vise flere fertile (røde) og gule dage end nødvendigt, som en sikkerhedsforanstaltning.

Sådan fungerer den

At have med Lady-Comp® at gøre er utrolig nemt: bare mål din basale kropstemperatur under tungen når du vågner om morgenen. Alt i alt ca 1 minut tager det. Du kan stadig døse på det tidspunkt, da computeren vil give et signal, når den er færdig med at måle. Du har en tidsramme på 6 timer at måle indenfor. Når du har din menstruation skal du registrere dette ved trykke en enkelt gang på en knap. Det er alt. Lady-Comp® viser derefter straks om du er fertil eller ej de næste 24 timer: GRØNT lys betyder at du ikke kan blive gravid. RØD betyder at du er frugtbar. GUL betyder at computeren lærer om dig, eller hvis du lige er startet på at benytte den, eller har holdt pause i lang tid.

Før du starter med at benytte din Lady-Comp® anbefales det at du indtaster dit navn, alder, højde og vægt. Computeren bergener derefter din BMI (Body Mass Index).

Efter 3 måneders kontinuerligt brug kan du begynde også at aflæse din data via en computer. Du får det fulde overblik med tabeller og diagrammer. Du registrerer dig og logger ind her, overfører din data via USB og omformer det til en pdf fil. Filen kan du enten printe ud til eget brug, sende til din behandler/læge/gynækolog eller producenten i Tyskland som gerne vil være behjælpelig med at analysere din data (info@lady-comp.de) De snakker/skriver både tysk og engelsk.

Eksempel på en cyklus:

At monitorere din cyklus med en Lady-Comp® er:

Bruger-venligt
Kun ca 1 minuts måling om morgenen, mens du stadig ligger i din seng.

Sikkert
En Pearl Index på 0,7 (99,3% sikker) på de grønne dage.

Sundt
Ingen indtag af medicin, ingen fremmedlegemer indsat, ingen bivirkninger, i fuld harmoni med din krop.

Funktioner

 • Ur
 • Kalender
 • Alarm (tilpasses individuelt, inklusiv mute funktion)
 • BMI beregner
 • Kalender med prognose om menstruation 6 måneder frem
 • Cyklus statistik (anvendelig efter 3 måneders regelmæssig brug)
 • Tidligere menstruationer kan registreres
 • Overførsel af data til computer via USB kabel

Ekstra funktioner med Lady-Comp

Indentificerer fertile vanskeligheder
Hvis du oplever vanskeligheder med at opnå graviditet kan Lady-Comp  supplere med statistisk data for at finde årsagen og facilitere en diagnose. Den kan spotte uregelmæssige og oversprungne ægløsninger, nedsat funktion i det gule legeme mm. Og hjælper dermed at muliggøre graviditet.

Viser graviditet
Fra dag 4 eller 5 og fremad vil Lady-Comp vise en mulig graviditet. Dette giver dig muligheden for at undgå medicin, alkohol, tobak mm. så tidligt som muligt.

Viser undfangelsesdatoen
Lady-Comp® kan vise dig den præcise dag ”det skete”.

Terminsdato
Hvis du registrerer datoen for samleje vil Lady-Comp® fortælle dig den præcise undfangelsesdato. Denne dato vil blive brugt til at udregne terminsdatoen. Dette er en skøn ting at vide, da den normale metode med at bestemme terminsdatoen (fra sidste menstruations første dag) er ret upræcis.

Monoterering af graviditet
Efter graviditeten er konstateret kan det være en fordel at forsætte med de daglige målinger imellem 6 til 12 uger for at overvåge den tidlige fase.

Kønsprognose
Det er blevet udregnet at kønnet på barnet blandt andet bestemmes af tidspunktet for undfangelsen forud for ægløsningen. Lady-Comp kommer ud fra de studier der er udført, med en prognose på kønnet og stiller selvfølgelig ingen garanti derfor.

Brug efter fødsel
Af fysiologiske grunde er en kvinde ufrugtbar i den første tid efter en fødsel. Hvis du begynder at bruge  Lady-Comp® efter et stykke tid vil den opdage din fertilitet inden du selv bemærker den. Fra din første menstruation efter fødslen kan du igen benytte Lady-Comp® for at fremme graviditet. Lady-Comp® har gemt din data og vil følge op igen fra der hvor den stoppede.

Teknisk data

 • Producent: VE Valley Electronics GmbH
 • Application type BF
 • Strøm forsyning 1.2 V – 1.5 V
 • Skal ikke smides ud med husholdningsaffaldet
 • Se i manual vedrørende Elektromagnetisk Kompabilitet
 • Beskyttes mod vand
 • Batteri: 2 stk. AAA batterier eller AAA genopladelige batterier

 

Sikkerhed

Standarden af kvaliteten af alle forretnings procedurer hos VE Valley Electronics GmbH bliver regelmæssigt tjekket af interne og eksterne eksperter. Som specialister og ledende producent af fertilitets computere, er de forpligtet til intens research- og udviklings arbejde. Deres produkter bliver løbende gennemgået og opdateret.

Alt plastik benyttet i computerne er blevet testet for biologisk kompatibilitet og lever op til kravene efter German Insitute for Standardization EN ISO 10993-1, EN ISO 10993-5 og EN ISO 10993-18.

Studier

Utallige uafhængige videnskabelige studier bekræftet effektiviteten og sikkerheden  af Lady-Comp®. Disse studier blev gennemført af læger på deres egen bekostning og blev ikke sponsoreret at producenten på nogen måder. Studierne er blevet publiceret i lægelige fagtidsskrifter rundt om i verden. Et af studierne kan du finde her.

Der findes ingen mere sikker metode (uddrag fra studie)

Fertilitetes computerne fra Valley Electronics er yderst sikre. Fra første dag og frem, er sikkerheden på 99,3%. Dette gør Lady-Comp® førende i verden hvad angår præcision og effektivitet.  Trods disse høje sikkerheder, kræver metoden stadig en vis grad af selv-ansvar. Computeren bør bruges korrekt og sammenhængende.

Er en fertilitets computer for alle kvinder?
Hver kvinde er unik og vores cyklus’er kan være helt forskellige. De fleste kvinder vil opleve at fertilitets computerne er perfekte til dem for at opnå graviditet. Mens andre kan opleve, at de har for mange røde dage pr cyklus. Det er svært at vide på forhånd, om en fertilites computer er noget for dig, men faktorer der influerer på antallet af de røde dage, er f.eks. hvis man har en meget uregelmæssig cyklus, om man har en decideret hormonel ubalance (som computeren så kan være med til at afsløre) og hvor regelmæssigt man sover, spiser og om man er stresset.