F.A.Q LadyComp

Vær social. Del gerne.. Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

 

Spørgsmål og svar omkring Lady-Comp og Pearly

LadyComp og Pearly fertilitets computere er en hormonfri præventionsform, der registrerer hormonforandringerne under kvindens cyklus. Metoden er nem og 100% naturlig.

 

Ja, den vil vise en eventuel graviditet i tre stadier: efter 4 dage indikerer den en mulig graviditet, og efter 15 dage en sandsynlig graviditet. Efter 18 dage vil den vide det med sikkerhed og bekræfter at du er gravid. Denne tidlige information er værdifuld set ud fra et helbredsmæssigt synspunkt, da du med det samme kan stoppe med at drikke alkohol, tage medicin eller ryge.

Generelt set kan kvinder befrugtes i seks dage for hver cyklus – fem dage før ægløsning og på selve ægløsningsdagen. For at modvirke graviditet i denne relative korte periode, har kvinder gennem tiden ofte accepteret væsentlige ubekvemmeligheder i form af deres generelle velbefindende og dag-ind/dag-ud forbrug af præventionsmidler der skader deres krop og sundhed. Er dette virkelig nødvendigt?
Vi siger: nej det er ikke!

Lady-Comp modellerne, Pearly og Daysy kalkulerer din cyklus baseret på den tilgængelige information og derefter udregnes fertilitetsprocenten. En forkølelse, influenza, mangel på søvn, for meget alkohol og/eller medicin vil forvrænge resultatet- computeren vil vide at dette et anormalt udsving og tager ikke informationen i betragtning, når den analyserer temperatur kurven.
Hvis temperaturen indikerer at du muligvis har feber, vil den vise bogstavet “F” på displayet (ikke på Daysy).
Generelt anbefales det dog at du ikke tager din morgentemperatur hvis du er forkølet og har feber, tager medicin eller efter en nat i byen, således at du ikke påvirker det generelle resultat på fertilitets computeren alt for meget.

Det er ganske enkelt: Afhængig af hvad model du vælger, kan den svare på de spørgsmål der måtte opstå når et par planlægger at få et barn. En fertilitets computer – og især Lady-Comp baby -giver detaljerede informationer omkring din ægløsning, din cyklus og din hormonelle balance (Springer du ægløsninger over, har du det der kaldes nedsat fun ktion i det gule legeme osv) Denne information kan vises på displayet eller printes ud til hver en tid så du kan medbringe den til din læge.

Se mere om Lady-Comp baby her

 

Du skal stoppe med at tage P-piller, før du begynder at bruge en fertilitets computer. Så længe du er på P-piller, vil du ikke have det man kalder en normal cyklus, da hormonerne i pillen blokerer kroppens egen hormonproduktion. Den menstruation du har hver 28 dag når du er på P-piller, er baseret på den dosis af hormoner der er i pillen. De syv dages pause får dig til at føle det som en normal cyklus, men det har i realiteten intet at gøre med en normal cyklus. Det er også derfor du ikke har ægløsning når du tager P-piller.
Det er ægløsningen der gør at temperaturen stiger og dermed er det den svingning fertilitets computeren registrerer. Sagt med andre ord: Hvis du fortsætter med at tage P-piller, kan computeren ganske enkelt ikke registrere din cyklus.

Rent praktisk skifter du ved at ophøre med at tage dine p-piller. Den første blødning du får, skal du ikke registrere som en menstruation. Du kan i teorien begynde dine målinger lige efter blødningen er ophørt. Men det anbefales lige at give kroppen en chance for at komme igang igen med at producere kønshormonerne og du kan starte målingerne kort før du forventer din næste menstruation. 

For et længerevarende ophold i en tidszone med mere en 6 timers difference, sættes din fertilitets computer til det lokale tidspunkt så snart du er ankommet, og alarmen skal aktiveres.
Tag IKKE din temperatur samme dag eller den næste. På tredjedagen begynder du igen at tage din morgentemperatur som du plejer.
Hvis tidsforskellen er mindre end seks timer kan du blot vedblive med at tage din temperatur når du vågner – lige som du plejer – da tidsrammen stadig er indenfor det accepterede.

Alle fertilites computerne her på worldcare.dk kommer fra den samme producent, Nemlig Valley Electronics i Tyskland. De må i sandhed siges at stå bag tysk grundighed. Og har igennem snart 30 år været førende og internationalt anerkendte for deres indsats med at udvikle og designe hormonfri prævention. 

Fertilitets computerne er programmerede til nøjagtigt at regne ud hvornår en kvinde har ægløsning, baseret på hendes morgentemperatur (BBT), der også vil blive vist på displayet. Softwaren i computeren inkluderer analyser af over en million cyklusser fra utallige kvinder, al hvad der findes af studier vedr fertilitet, samt en intelligent udregningsmetode der samler alle delene og angiver om en kvinde er fertil eller ej. Metoden og computerne har alle været igennem utallige studier og test, til bl.a. at finde sikkerheden hvis man vælger at bruge computeren som prævention. Alle disse test viser en sikkerhed på hele 99,3% 

Nej, temperaturen kan ikke læses forkert da computeren overvåger processen. Dette betyder, at computeren ved hvornår temperaturen afviger fra det forventede niveau og derfor  reagerer med et blinkende advarselslys.

Selve sensoren er udviklet af NASA til brug i rummet og registrerer din temperatur helt ned i pelitesserne og med en præcision man ikke ser på almindelige og digitale termometre man køber f.eks. på apoteket.  

Naturligvis kan du det! Du har et tids-vindue på 6 timer til at tage din morgentemperatur. Termometer symbolet indikerer om du er indenfor den gældende tidsramme. Hvis den lyser, tryk på knappen og tag din morgentemperatur. Derefter  kan du blot sove videre.

Du kan også sove længe og bare måle når du vågner., Husk dog at det skal være indenfor tids-vinduet på de 6 timer (3 timer før tidspunktet du målte på i går og indtil 3 timer efter tidspunktet du målte på i går). Ved du at vil komme til at sove mere end 3 timer længere, kan du med fordel sætte alarmen til lidt senere inden midnat. Det flytter tids-vinduet du kan måle på. 

 

En spiral indsættes i livmoderen for at undgå graviditet. Enhver spiral (af kobber eller hormonel) er et fremmedlegeme i den kvindelige organisme, og hvorfor kroppen kan reagere på en sådan ved at producere leukocytter – dvs. svarende til at kroppen tror der er en inflammation der skal bekæmpes.

Sådan små lommer af inflammation i livmoderen, der under normale omstændigheder aldrig ville opstå eller registreres, kan forårsage ændringer i morgen temperaturen. Derfor anbefales det, at man – for at sikre akkurate resultater – får en evt. spiral fjernet, før man bruger en fertilitets computer.

Har du et spørgsmål om fertilites computerne generelt eller specifikt om Lady-Comp, Lady-Comp basic, Lady-Comp baby eller Pearly, som du ikke har fundet svaret på på sitet her??

Så kan du sende mig en email. Du kan selvfølgelig spørge anonymt (Bare skriv dit navn som Anonym f.eks.) hvis du ønsker det.

Svaret vil du modtage personligt, men det vil også blive lagt herop. 

BEMÆRK at Q&A sektionen løbende opdateres.