Hvornår er du mest frugtbar?

Par der prøver at blive gravide, vil gerne vide hvornår de frugtbare eller fertile dage ligger. Fertile dage er forbundet med ægløsningen og kræver at en kvinde kender sin ægløsningsdag og ved hvornår den frugtbare fase er for at kunne bestemme de bedste dage at have samleje på.

En kvinde er mest frugtbar 5 dage før hendes ægløsning og på selve ægløsningsdagen. Så snart at ægløsningen har været der, kan hun ikke længere blive gravid. Sædceller kan holde sig levende i op til 5 døgn inde i kvindens æggeledere, hvilket gør at at disse 5 dage før ægløsningen også betragtes som frugtbare.

Ægløsning sker typisk på 14. dagen i en cyklus, hvis en kvinde har en 28 dages cyklus. Siden at cyklus længderne varierer kan ægløsningsdagen ligge på mellem 10. til 20. dagen eller endda endnu senere. The fertility awareness metoden (FAM) kan hjælpe dig med at regne ud hvornår lige præcis du har din frugtbare periode.

Hvornår er der størst chance for at blive gravid?

Mens skemametoden giver dig mulighed for at finde ud af ægløsning, gør enheder Lady-Comp eller Pearly jobbet for dig; samtidig med at chancen for menneskelig fejl fjernes; og kan fortælle dig, hvornår det er de bedste dage at tænke på samleje med graviditet for øje.
Ved hjælp af en kvindes basale kropstemperatur, når hun først vågner om morgenen, indikerer et temperaturskift hvornår ægløsning sker.

Læs mere om LadyComp Baby her https://worldcare.dk/lady-comp-baby/