Caya og Caya Gel produktbeskrivelse

 

Caya pessaret er designet til den kvindelige anatomi. Denne form og størrelse passer til langt de fleste kvinder.

Caya pessar. Et anderledes og et ny udviklet barriere præventionsmiddel. Formen på Caya pessaret er anatomisk og ergonomisk designet, så det passer til den kvindelige anatomi. Denne form og størrelse passer til en bred vifte af kvinder og er udført i medicinsk silikone.

Caya pessar erstatter det traditionelle pessar, der blev udviklet tilbage i 1885 og ikke siden har ændret sig.

Bæger til gel: Begærets størrelse kan passe langt de fleste kvinder. Det dækker livmoderhalsen fuldstændigt og er så tyndt, at det ikke kan mærkes under samleje.
Kant: Fleksibel, giver stabilitet og hjælper med at guide Caya dybt ind i skeden, mens kvinden skubber på fronten. Holder pessaret på plads og sikrer, at det er korrekt placeret.
Gribe knopper: Giver fingrene et holdepunkt og fungerer som det punkt, hvor man med et let tryk og klem guider pessaret på plads.
Udtagnings håndtag: Giver mulighed for nem fjernelse; en kvindes finger kan passe under eller over håndtaget.

Caya pessar prævention helt uden hormoner og bivirkninger
Caya pessar prævention helt uden hormoner og bivirkninger

 

Caya Gel

Caya Gel virker ved at reducere sædcellernes evne til at bevæge sig. Inden pessaret sættes ind i skeden, placeres omkring en teskefuld (ca. 4 ml) Caya Gel i bægeret og på ydersiden af kanten. PH-værdien af gele er sur, og dermed skabes et ugunstig miljø inde i skeden for sædceller. Ikke nok til at genere kvindens miljø, men nok til at sædcellerne mister deres evne til at bevæge sig. Samtidig har gele en positiv effekt på de naturlige sekreter i skeden.

Cellulosen i Caya Gel ligger sig som en hinde over livmodermunden og forhindrer sædceller i at trænge ind i livmoderen.

Gele’ens virkning gør pessaret mere effektivt.

Caya Gel fungerer også som glidemiddel.

Caya Gel er identisk med Contracep grønt fremstillet fra 1972-2002 og Contra Gel  grøn som har været tilgængelig i Europa siden 2005. Denne mælkesyre baseret komposition viste sig at være ligeså sikker som produkter, der indeholder nonoxynol-9, så langt tilbage som 1989 (Dittrich 1989 ) i en sammenlignende undersøgelse af forskellige pessar gele og cremer, viste det sig dog, at denne creme, har meget lavere potentiale for at forårsage bivirkninger. Den dag i dag er der ikke konstateret bivirkninger ved brug af Caya Gel.

 

Caya ® Gel ingredienser:

  • mælkesyre
  • natriumlactat
  • cellulose
  • sorbinsyre
  • vand

Ingen dum kemi eller forstyrrende og generende stoffer.

 

Passer uden tilpasning

Let at bruge – ingen tilpasning af størrelse nødvendig! Takket være sin anatomiske og ergonomiske form, passer Caya pessaret til langt de fleste kvinder. Caya pessar passer kvinder, der eventuelt tidligere har fået målt en pessarstørrelse på mellem 60 og 85 mm. Det er ekstrem få der bruger en størrelse enten mindre eller større end dette. Kvinder, der ikke er sikker på, om de kan bruge et Caya pessar kan kontakte en læge.