F.A.Q om Caya pessar – Hormonfri prævention

Vær social. Del gerne.. Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

 

Spørgsmål og svar til Caya pessar og Caya Gel – hormonfri prævention

Vær social. Del gerne.. Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Ja. En sprøjte orgasme har ingen indflydelse på brugen af et Caya Pessar. 
Væsken relateret til orgasmen beskrives her: 
https://en.wikipedia.org/wiki/Female_ejaculation

Der findes ingen klinisk data. der viser indflydelse på sikkerheden af Caya Pessar, når det omhandler sprøjte orgasme. Og da væsken fra sprøjte orgasmen frigives ved skede indgangen, kommer det ikke i berøring med Caya pessaret. Derfor vil det være utænkelig at væsken fra din sprøjte orgasme f.eks. skyller CayaGel væk.

Øvrige sekreter relateret til din seksuelle ophidselse bliver dannet både ved indgangen og oppe i skeden og disse sekreter kan du evt. se på indersiden af pessaret når du fjerner det.

Det materiale som Caya pessaret er lavet af, er testet med 30 forskellige relevante sekreter/væsker, for at se hvordan materialet reagerer. Ingen af dem har nogen indflydelse på materialet.

Du kan trygt benytte dit Caya Pessar fremover.

Ingen præventionsformer kan garantere 100% sikkerhed imod uønsket graviditet. Caya pessar er dokumenteret til at være lige så sikker som det klassiske pessar. Sammen med det Caya Gel giver det 97% sikkerhed.

Når du tager din Caya i brug, bør det ikke bruges i mere end 2 år fra den dato.

Brug din længste finger (normalt din langemand) for at mærke efter om Caya sidder korrekt, ved at den dækker livmoderhalsen og sidder i spænd bag kønsbenet. I det tilfælde er du godt beskyttet.

Caya dækker livmoderhalsen

Sædcellerne er ikke længere aktive efter denne periode. De 6 timer er for din egen sikkerhed og for at undgå ønsket graviditet.

Ja, din Caya kan blive siddende, men du bør indføre ekstra Caya Gel (svangerskabsforebyggende gel) med den dertil hørende indføringssprøjte.

At have sit Caya siddende i mere end 24 timer uafbrudt kan forårsage dannelser af bakterier inde i skeden.

Fjern det så snart du opdager det og opsøg din læge hvis du oplever problemer.

Opsøg din læge i så fald du har en infektion i skeden (f.eks. svamp). Benyt et kondom under infektionen/behandlingen og IKKE et pessar. Efter behandlingen er slut, bør du købe en ny Caya for din egen sikkerheds skyld.

Ja, det kan med stor fordel anvendes under menstruation.

Men vil blodet ikke flyde ud/over imens?
I det tilfælde at du netop har fået din menstruation og dermed bløder ekstra meget eller du generelt har en meget kraftig blødning, så kan det godt flyde over med lidt blod under samlejet. Men i klart reduceret mængder da Caya ”tilbageholder” det meste af det.
Er du på et tidspunkt i din cyklus hvor du ikke bløder kraftigt, så kan Caya sagtens holde på det hele og du kan have samleje uden at evt. blive generet af blodet. 

Caya Gel fungerer også som glidemiddel.
Men brug af vandbaseret glidemidler har ingen indflydelse på brugen eller sikkerheden af Caya.

Dette er meget usandsynligt. Skulle det ske i sjældne tilfælde, kan han højst mærke dele af kanten.

Nej. Caya har ingen som helst indflydelse på din seksuelle lyst, da det ikke indeholder hormoner.

Mærk først om Caya sidder rigtigt med din langemands-finger. Gør den det og smerterne forsætter, opsøg venligst din læge.

Nej. Det eneste du behøver er at vænne dig til er at benytte din Caya under samleje. Jo mere det anvendes, jo mere tryg ved det bliver du og jo nemmere er det.

Dette er næsten umuligt. Men skulle det ske, at du opdager at din Caya er beskadiget efter et samleje, bør du kontakte din læge indenfor 5 dag og snakke med vedkommende om eventuel nødprævention.

Regelmæssig brug og brug af Caya Gel sammen med Caya er vigtigt for at gøre sikkerheden så høj som muligt. Derudover bør Caya altid indsættes før samlejet og ikke under.

Gen-indsæt Caya efter at have smurt yderligere Caya Gel på det. Hvis Caya falder ud efter at din partner har haft sædafgang eller du ikke føler dig sikker, så opsøg din læge om du eventuel bør indtage noget nødprævention.

Har du et spørgsmål om Caya pessar, den hormonfrie prævention, som du ikke har fundet svaret på på sitet her??

Så kan du sende mig en email

Svaret vil du modtage personligt, men det vil eventuelt også blive lagt herop. 

BEMÆRK at Q&A sektionen løbende opdateres.