Kan en menstruationskop være økologisk?

Er den økologisk?

 Der er flere, der spørger mig om en menstruationskop kan være økologisk.

Dertil er svaret kort og hurtigt.

Nej det kan den ikke. Og det vil den heller aldrig kunne blive. 

Støder du derfor på en menstruationskop, der i sit markedsføring eller sit navn påstår eller antyder at den er økologisk, så bliver du ganske enkelt taget ved næsen. Det er, som det kaldes, misledende og er et brud på Markedsføringsloven. 

Om produktet i øvrigt er af god kvalitet skal jeg ikke kunne sige. Men når man bevidst vælger at føre kunderne bag lyset, så tænker jeg mon om der er andre ting der skjules eller ikke er i orden? 

Men hvorfor kan den så ikke være økologisk? Og hvad er den da lavet af?

En menstruationskop er nemlig lavet af medicinsk silikone, der primært består af de 3 grundstoffer:  brint, kulstof og silicium (sand) der via varmebehandling og centrifugering blandes, smeltes og støbes.

Grundstoffer er i sagens natur ikke noget der dyrkes og er derfor heller ikke noget der kan være økologisk eller ej.

Der er flere typer af medicinsk silikone, men den der anvendes til DivaCup er testet og godkendt til at kunne bæres i og være i berøring med en kvindes aller helligste 24/7 helt uden at afgive stoffer eller absorbere kvindes naturlige sekreter. Det er ikke den samme type silikone, som anvendes i brystimplantater. Silikonen indeholder ingen klorin, farvestoffer og tilsætningsstoffer af nogen slags. Og selvfølgelig heller ikke phthalater, hormonforstyrrende eller blødgørende stoffer. DivaCup er bakterieafvisende og biokompatibel, dvs. at kroppen accepterer materialet uden at udstøde det. Det er langtidsholdbart, fleksibelt og let at sterilisere. Silikonen anvendt til DivaCup er som nævnt blevet grundigt undersøgt i laboratorier samt i kliniske helbreds-undersøgelser.

DivaCup fåes naturligvis kun i en klar silikone

Farvet silikone ser sjov ud, men kunstig, kemisk farve er tilsat for at få det til at ske. Vi har valgt en klar silikone da huden, inklusiv de følsomme slimhinder i skeden, ikke bør udsættes for kunstige farver, kemikalier m.m.

Eneste menstruationskop, der er certificeret som medicinsk udstyr. 

I EU findes der ingen lovgivning hvad menstruationskopper angår, det betyder, at der er kommet billigere kopier på markedet her, hvor vi ikke har mulighed for at sikre os at kvaliteten, materialet og sikkerheden er i orden.

DivaCup er den eneste menstruationskop i hele verden der er certificeret som medicinsk udstyr. Det er ISO 13485, og er en kvalitetsstandard reguleret af ”International Organization of Standardization” i Geneve, Schweiz og er anerkendt og praktiseret i over 160 lande verden over. ISO 13485 er kvalitets standarden for medicinske produkter og sikrer at din DivaCup er produceret, testet og prøvet indenfor de internationale standarder og at virksomhederne følger de strikse retningslinjer, som en garanti for at deres produkt er af den højeste kvalitet såvel som at al lovgivning overholdes.

Det gør at vi her hos WorldCare helt bevidst vælger, at det netop skal være DivaCup vi tilbyder jer, intet andet er godt nok.

Med en DivaCup kan du føle dig 100% tryg.  

Skriv kommentar

*