Vær grøn når du har det røde

Vær social. Del gerne.. Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Tag ansvar for miljøet

DivaCup er genanvendelig. Det gør den til et vigtigt og miljøvenligt valg indenfor menstruationsbeskyttelse.

I lille bitte Danmark bruges der ca 1 million bind/tamponer om dagen, hver evig eneste dag året rundt!!
Det svarer til ca 365.000.000 stk pr år, dertil skal lægges al emballagen som hver enkelt tampon/bind er pakket ind i. Alt sammen noget der ender som affald. Bliver et bind smidt i naturen tager det et over 150 år at forsvinde, en tampon forsvinder efter “kun” 50-100 år.

En DivaCup er et miljøvenligt og bæredygtigt alternativ til de traditionelle produkter – En DivaCup giver ingen affald, ingen kemi. Slut med bjerge af affald fuld med hormonforstyrrende og kræftfremkaldende stoffer.

Læs mere om miljøkonsekvenserne ved at bruge bind/tamponer (og bleer) i Magasinet naturli her

Læs og se (på engelsk) hvad bind og tamponer virkelig indeholder og hvordan du f.eks absorberer disse skadelige stoffer i din krop

Traditionelle bind og tamponer indeholder surfacants, klæbestof, tilsætningsstoffer og dioxin. Dioxin, et velkendt kræftfremkaldende stof, er et bi-produkt der opstår under blegning. I landskabet påvirker disse stoffer vores grundvand, åer og søer og forårsager alvorlige problemer med forurening og vores sundhed. I vores kroppe ophobes f.eks. dioxin i cellerne og kan aldrig udskilles, dioxin er som nævnt stærkt kræftfremkaldende og er en cellegift. Når det en vis mængde dør man af det.

DivaCup fåes naturligvis kun i en klar silikone
Farvet silikone ser sjov ud, men kunstig, kemisk farve er tilsat for at få det til at ske. Vi har valgt en klar silikone med DivaCup, da også vores hud, inklusiv de følsomme slimhinder i skeden, ikke bør udsættes for kunstige farver, kemikalier m.m.

Ved du egentlig noget om alle de kemikalier tamponer indeholder? Så læs mere her og bliv overrasket. 
Artiklen hedder “Tamponen – en betænkelig historie” og blev bragt i magasinet Liv & Sjæl dec-08.