Kvalitet og regulativer – DivaCup

Vær social. Del gerne.. Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

DivaCup er den eneste menstruationskop i hele verden, der er certificeret som medicinsk udstyr!

Vil du være 100% tryg og sikker, så er det en DivaCup du skal have dig

I EU findes der ingen lovgivning hvad menstruationskopper angår, det betyder, at der er kommet billigere kopier på markedet her, hvor vi ikke har mulighed for at sikre os at kvaliteten, materialet og sikkerheden er i orden. I andre lande, hvor der findes lovgivning på området, er DivaCup den eneste der sælges der, fordi den ganske enkelt er den eneste der lever op til kravene. Det gør at vi her hos WorldCare helt bevidst vælger, at det netop skal være DivaCup vi tilbyder jer, intet andet er godt nok. Med en DivaCup kan du føle dig helt tryg.

  • ISO 13485 certificeret, dvs registreret som medicinsk udstyr
  • FDA (de Amerikanske sundhedsmyndigheder)
  • Health Canada (de Canadiske sundhedsmyndigheder)
  • TGA ( de australske sundhedsmyndigheder)
Cerfificeret som medicinsk Udstyr

Cerfificeret som medicinsk Udstyr

DivaCup er den eneste menstruationskop i hele verden der er registreret som medicinsk udstyr. Det er ISO 13485, og er en kvalitetsstandard reguleret af ”International Organization of Standardization” i Geneve, Schweiz og er anerkendt og praktiseret i over 160 lande verden over. ISO 13485 er kvalitets standarden for medicinske produkter og sikrer at din DivaCup er produceret, testet og prøvet indenfor de internationale standarder og at virksomhederne følger de strikse retningslinjer, som en garanti for at deres produkt er af den højeste kvalitet såvel som at al lovgivning overholdes.

DivaCup er godkendt af FDA (den amerikanske sundhedsstyrelse). Det er der et par af de andre kopper der også er. DivaCup er dog den eneste af dem der sælges i EU der må sælges i USA.

Det er den eneste kop der er godkendt af Health Canada (Den Canadiske Sundhedsstyrelse)

Og så er DivaCup også godkendt af de australske sundhedsmyndighder TGA


DivaCup fåes naturligvis kun i en klar silikone
Farvet silikone ser sjov ud, men kunstig, kemisk farve er tilsat for at få det til at ske. Vi har valgt en klar silikone da huden, inklusiv de følsomme slimhinder i skeden, ikke bør udsættes for kunstige farver, kemikalier m.m.

Men hvad består den da af?
DivaCup er latex fri og fremstillet af en særlig 100% allergifri top kvalitets silikone, et materiale der er blevet anvendt i sundhedsbranchen i over 50 år i f.eks. kunstige knæ, kunstige hofter og kunstige vener. Det er en blanding af de 3 grundstoffer; brint, kulstof og silicium (sand) der via varmebehandling og centrifugering blandes, smeltes og støbes. Silikonen er ikke den samme type som anvendes i brystimplantater. Silikonen indeholder ingen klorin, farvestoffer og tilsætningsstoffer af nogen slags. Og selvfølgelig heller ikke phthalater, hormonforstyrrende eller blødgørende stoffer. DivaCup er bakterieafvisende og biokompatibel, dvs. at kroppen accepterer materialet uden at udstøde det. Det er langtidsholdbart, fleksibelt og let at sterilisere. Silikonen er blevet grundigt undersøgt i laboratorier samt i kliniske helbreds-undersøgelser.

Hvordan laves den?
Ingredienserne blandes og smeltes sammen via varme. Molekylerne bindes sammen (eller vulkaniseres) via varmen og centrifugering og materaialet stabiliserer sig til et fast stabil stykke af silikone (svarende til fornemmelsen af ​​blødt gummi). DivaCup hærdes efter produktionen i en ovn med en meget høj temperatur for at sikre, at alle molekylerne er bundet sammen i kæder. Idet slutproduktet er et fast materiale, men alligevel fleksibel og holdbar, er det ikke muligt for noget at lække ind i kroppen. Test har også vist at kæderne af molekyler forbliver sammen, selv når DivaCup koges ved rengøring og der er ingen som helst risiko for nedbrydning af materialet.