Sådan benyttes DivaCup

Vær social. Del gerne.. Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

 

Vi har samlet nogle enkle retningslinjer, som er lette at følge, så din oplevelse af din DivaCup menstruationskop er lige så behagelig og komfortabel, som det er at benytte DivaCup’en.

Du får selvfølgelig en mere grundig manual medsendt, når du køber din egen DivaCup.

 

Trin 1: Fold

ufold.fw_Foldemetode 1: ”U-fold”
Pres siderne af DivaCup’en sammen, og fold den en gang mere på midten, så den danner en stram “U”-form

 

pushdownfold.fw_Foldemetode 2: ”Tryk ned” :
Placér en finger på toppen af koppens rand, og pres den ned på midten på indersiden af bunden, så den danner en trekant. Dette gør den øverste rand meget mindre, når koppen skal indsættes

 

Trin 2: Hold

Med den ene hånd, skal du holde de foldede sider fast sammen med din tommelfinger på den ene side og dine fire fingre på den anden side lige under den øverste kant af bægeret.

Trin 3: Indsæt

diva-cup-insertedFind en behagelig stilling, typisk siddende på toilettet, men det kan også være stående eller siddende på hug. Slap af i musklerne i din bækkenbund. Skeden er et elastisk, krumt rør af muskler, der kun er ca. 8 til 10 cm langt. Adskil forsigtigt dine kønslæber med din modsatte, frie hånd.
Indsæt DivaCup’en vandret (altså liggende ned) ind i skeden. Før den mod halebenet (placeret i bunden af din rygsøjle) og ikke op i kroppen, således at den følger skedens normale vinkling – fortsæt med at føre den ind, indtil stilken på The DivaCup® sidder lige ved skedeåbningen og ikke stikker ud.

SKUB IKKE spidsen af stilken mere end 1 cm op i skeden. Sættes DivaCup for højt op, kan der forekomme lækage. Den kan også være sværere at fjerne igen.

Trin 4:  Rotér

Grib fat i bunden af koppen (ikke i stilken) med et par fingre og drej koppen (venstre eller højre) en hel omgang (360 grader) eller du kan indsætte koppen ca. halvvejs, dreje koppen en hel omgang så den folder sig ud og derefter skubbe den resten af vejen ind i skeden. Den skal nemt kunne drejes, da dette sikrer, at den er foldet helt ud, og at den er anbragt vandret mod halebenet..

Trin 5: Tag ud/fjern

Træk forsigtigt vandret i stilken, indtil du kan gribe om bunden af koppen. Klem med en finger på siden af koppen for at frigøre det naturligt opstående undertryk og koppen er lige til at hive ud. Hold koppen lodret, når den er helt ude, så indholdet bliver i koppen. Tøm indholdet ned i toilettet. Vask DivaCup grundigt som anvist og genindsæt den.

Hvor ofte skal den renses

DivaCup kan bruges i maksimalt 12 timer i træk, for eksempel natten over, før den skal fjernes, vaskes og indsættes igen. Ved at holde øje med hvor fyldt koppen er, lærer du hurtigt, hvor ofte den skal tømmes, afhængig af mængden af din blødning. Vi anbefaler at den tømmes, vaskes og skylles minimum 2-3 gange i døgnet. Hvis du har en rimelig regelmæssig menstruationscyklus, kan du indsætte The DivaCup® lige inden din menstruationsperiode begynder, så du helt undgår irriterende uheld.

 

Har du et spørgsmål om DivaCup menstruationskop, som du ikke har fundet svaret på på sitet her??

Så kan du sende mig en email. Du kan selvfølgelig spørge anonymt (Bare skriv dit navn som Anonym f.eks.) hvis du ønsker det.

Svaret vil du modtage personligt, men det vil også blive lagt herop. 

BEMÆRK at FAQ sektionen løbende opdateres.