Medicinske spørgsmål om DivaCup

Vær social. Del gerne.. Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komfort, brugervenlighed og viden om egen menstruationscyklus er positive egenskaber, der kommer med at bruge DivaCup menstruationskop.
I nogle tilfælde har kunder rapporteret, at komforten i DivaCup’en giver en mindre smertefuld menstruation og nogle kvinder glemmer endda helt at de menstruerer!

Vi har fundet, at kvinder, der bruger DivaCup er mere bevidste om deres cyklus sundhed end kvinder, der benytter de traditionelle engangstamponer og -bind. Det skyldes at brugen af en DivaCup gør, at du som kvinde, bogstaveligt talt er i stand til at forbinde dig med din menstruation og krop.
Vi har samlet nogle vigtige medicinske oplysninger, du måtte have spørgsmål om.
Bemærk: Følgende er beregnet til at være oplysende karakter og tilbydes ikke som medicinsk rådgivning, heller ikke erstatte konsultation med din læge. Hvis du har nogen gynækologisk / medicinske problemer eller betingelser vedrørende brug af interne hygiejneartikler, opfordrer vi dig til at kontakte din læge

DivaCup’en er velegnet til kvinder uanset alder (også selvom du ikke kan bære tamponer), da skeden består af meget fleksibel væv og muskler. Kvindens krop er designet til at være i stand til at levere en baby. Efter at være blevet strakt, efter samleje eller fødsel, vender skeden tilbage til sin normale størrelse.
Bemærk venligst: DivaCup bør kun bruges under menstruation og må ikke bæres under noget andet tidspunkt af måneden.
DivaCup’en sidder lavt i skeden og væk fra livmoderhalsen. DivaCup’ens godkendte materiale af ikke-absorberende silikone bør ikke kunne irritere indersiden af din skede, hvis DivaCup’en renset og plejet rigtigt.

Med hensyn til bekymringer over infektioner såsom, cervicitis, gær infektioner eller Toxic Shock Syndrome (TSS) skal du kontakte din læge, før du bruger DivaCup.

Hvis du på noget tidspunkt i løbet af din brug af DivaCup oplever nogen form for ubehag, skal du ophøre med at bruge den og kontakte din læge.

DivaCup’en er ikke et præventionsmiddel og beskytter dig ikke mod graviditet. En DivaCup sidder lavt i skeden og skal derfor fjernes inden samleje.
DivaCup’en yder ikke beskyttelse mod seksuelt overførte sygdomme.

Der er ingen kendt forøget risiko for gær/svampe infektioner ved brug af menstruation kopper. Men hvis du har en vaginal infektion, er det bedst, at stoppe brugen af DivaCup indtil infektionen er helbredt.
Det er uvist om gær (Candida albicans) kan helt elimineret med kogende vand, derfor foreslår vi at erstatte din DivaCup med en ny, hvis du havde en gær infektion, mens du bruger DivaCup. 

Brug aldrig koppen samtidig, at der anvendes en lokal medicin (stikpiller m.m.).. Medicinen kan kompromittere silikonen og ødelægge DivaCup’en. Hvis dette sker, skal du udskifte kop med en ny.

DivaCup bør ikke anvendes under postnatal (efter-fødsel) blødning. Vi foreslår, at du kontakter din læge, før du bruger interne hygiejneprodukter efter fødslen.
For yderligere spørgsmål om infektioner i skeden og brug af en menstruationskop, skal du kontakte en læge eller sundhedsplejerske.

Syntetisk latex og latex eller gummi indeholder et protein kaldet “nitrosamin”. Dette er protein/kemikalie, der producerer den allergiske reaktion, som mange mennesker har over for latex.
DivaCup’en er lavet af slidstærkt top kvalitet, sundhedspleje silikone, der er egnet til brug hos kvinder med latex allergi, fordi det er fri for nitrosaminer og latex.  Du kan lære mere om fremstillingen af DivaCup her.

  • DivaCup’en: Man kan have følsomhed over for et stof, men det er yderst sjældent at have følsomhed over for silikone. 
Undersøgelser viser, at silikone er biokompatibelt med kroppen. Dette er grunden til at silikone har været anvendt i sundhedssektoren i over 50 år. 
Hvis du oplever/udvikler hud-overfølsomhed, skal du straks ophøre med at bruge DivaCup’en og kontakte din læge.
  • Emballage: Vær opmærksom på, at emballagen til pakning af DivaCup kommer fra en række forskellige kilder og på grund af dette kan vi ikke garantere, at emballagen ikke indeholder sporstoffer fra eks. gluten, nødder eller peanuts m.v., men selve DivaCup’en indeholder ikke nogen af disse ingredienser.


Frem for alt, hvis du har nogen bekymringer om allergi, skal du kontakte din læge eller hudlæge.

Har du et spørgsmål om DivaCup menstruationskop, som du ikke har fundet svaret på på sitet her??

Så kan du sende mig en email. Du kan selvfølgelig spørge anonymt (Bare skriv dit navn som Anonym f.eks.) hvis du ønsker det.

Svaret vil du modtage personligt, men det vil også blive lagt herop. 

BEMÆRK at FAQ sektionen løbende opdateres.