Dine første spørgsmål om DivaCup menstruationskop

Vær social. Del gerne.. Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Menstruationskopper har eksisteret siden 1930’erne hvor kvinder søgte efter alternativer til datidens metoder og gennembruddet på markedet er først kommet her langt senere. Med DivaCup menstruationskop har kvinderne endelig turdet bryde de gamle vaner og sagt farvel til både lugte og ubehag.

Afhængig af hvor meget du bløder, skal du tømme koppen 2-3 gange i døgnet.
Du kan bære din DivaCup op til 12 timer ad gangen og selv natten over.   
De op til 12 timer imellem at den skal tømmes og genindsættes betyder at du  er dejlig fri det meste af dagen – uden at hverken du eller andre vil kunne se eller lugte ”at det er den tid på måneden”.

Når jeg fortæller om DivaCup’en til kvinder (og mænd), er den første respons nogen gange: ” Det lyder da ulækkert”.
I vores ” brug og smid væk”–kultur er denne respons stadig den fremherskende, men giver du dig tid til at lære om DivaCup’en og prøve den, vil du blive overrasket over hvor ren og komfortabel den er faktisk er.
Desuden får du – i modsætning til tamponer og hygiejnebind – mulighed for at følge din menstruation, da DivaCup’en opfanger din blødning i dens unikke klokkeform. Det giver dig anledning til at lære om og mestre din krop og dit helbred.

En kvinde bløder gennemsnitlig ca. 30-90 ml pr. menstruation fordelt over et antal dage, hvilket mange kvinder synes er en overraskende lille mængde.
DivaCup’en kan indeholde 30 ml væske/blødning, så der er ikke tale om et ”blodbad”, når du skal fjerne den i forbindelse den daglige tømning og rensning under din menstruation.
Det gør DivaCup til en ideel løsning, når du har menstruation – også i de tilfælde, hvor det er nødvendigt at vide præcist hvornår og hvor megen blødning, der er – f. eks  i forbindelse med en helbredsudredning.

Lugtgener i forbindelse med menstruation skyldes at blødningen kommer i forbindelse med luftens ilt i løbet af dagen, som det kan forekomme ved brug af tamponer og/eller bind. Da DivaCup’en indsættes vaginalt, vil der ikke opstå lugtgener, og du vil føle dig frisk, ren og lugtfri døgnet rundt.

DivaCup’en er formet som en klokke og  passer til alle kvinder – uanset din alder, størrelse og facon.
Din skede er et muskuløst og elastisk rør, som har en længde på ca. 10-13 cm. Den er designet fra naturens side til at kunne give sig og vende tilbage til sin oprindelige størrelse – den gør ved samleje eller et fødselsforløb. Ønsker du at benytte DivaCup ved intakt jomfruhinde (hymen) bør du kontakte din læge før du begynder at bruge DivaCup.  Har du andre overvejelser vedrørende brug af en menstruationskop, så vil jeg opfordre dig til at kontakte din personlige læge – så har du den fornødne information, når du skal vælge at bruge DivaCup, som din foretrukne metode.

Det er ikke nødvendigt at fjerne DivaCup’en ved toiletbesøg – uanset om du skal tisse eller have afføring. Dog sidder DivaCup’en lavt i din skede, så den skal fjernes inden et evt. samleje.  DivaCup’en beskytter ikke mod graviditet og bør/kan ikke bruges som prævention.
DivaCup’en er placeret lavt i bunden af skeden og med lidt afstand til livmoderhalsen. Brug af DivaCup sammen med et internt præventionsmiddel så som spiral m.v. er muligt – men du bør være opmærksom at ved brug af ethvert intern præventionsmiddel, er der en risiko for at midlet løsner sig.
Når du benytter DivaCup er det vigtigt at du omhyggeligt følger instruktionen i din brugervejledning. Vær særligt opmærksom på at indsætte DivaCup’en lavt i din vagina/skede og ophæve det naturligt opståede undertryk inden du fjerner den.

DivaCup er en genanvendelig klokkeformet menstruationskop udført i klar silikone. Silikone er yderst slidstærkt, men afhængig af individuelle faktorer for hver kvinde, varierer levetiden for koppen.
Undersøg din kop regelmæssigt for tegn på nedbrydelse som viser sig som en klæbrig smuldrende form for overflade, svær misfarvning, lugt og/eller hvis du oplever irritation. Da det er et personligt hygiejnisk produkt, en den generelle retningslinje at erstatte den én gang om året. I sidste ende er det dog op til den enkelte at bestemme, hvornår man ønsker at skifte den ud med en ny.

Skeden er et muskuløst og elastisk rør, som har en længde på ca. 10-13 cm. Det betyder, at skeden ikke er forbundet med andre dele af din krop, og den kan derfor ikke vandre og forsvinde. Korrekt indsat, skulle DivaCup’en befinde sig lavt i bunden af skeden, længst væk fra livmoderhalsen.

DivaCup fås naturligvis kun i en klar silikone. Farvet silikone ser sjov ud, men kunstig, kemisk farve er tilsat for at få det til at ske. Vi har valgt en klar silikone da huden, inklusiv de følsomme slimhinder i skeden, ikke bør udsættes for kunstige farver, kemikalier m.m.

Langt de fleste kvinder benytter sig af engangsbind eller -tamponer og har vænnet sig til udgiften. En dansk kvinde bruger i gennemsnit 400 kr. pr halve år i følge Danmarks Statistik. Købet af en DivaCup resulterer i store besparelser. Udgiften til en DivaCup svarer til en ny bluse eller en tur på restaurant, men sparer dig for mange penge fremover.

Nej, vi tilbyder ikke prøveeksemplarer – dette skyldes produktets lange levetid, produktionsomkostninger m.v.

Har du et spørgsmål om DivaCup menstruationskop, som du ikke har fundet svaret på på sitet her??

Så kan du sende mig en email. Du kan selvfølgelig spørge anonymt (Bare skriv dit navn som Anonym f.eks.) hvis du ønsker det.

Svaret vil du modtage personligt, men det vil også blive lagt herop. 

BEMÆRK at FAQ sektionen løbende opdateres.