Sådan virker cyklus computerne

Så sikker som traditionelle hormonbaserede præventionsformer og ikke bare et termometer. 100% naturlig.

En kvinde er frugtbar i gennemsnit 6 dage i en hel menstruationscyklus. Dagen hvor ægløsningen indtræffer og de 5 dage der ligger forud for denne dag (grundet sæds lange levetid).  Cyklus computerne ligger så dagen efter din ægløsning til – af sikkerheds hensyn.

Samtidigt med at ægløsningen sker, frigives “det gule legeme” i kroppen som forårsager en temperaturstigning. Temperaturen går først ned igen, når din næste menstruations første dag viser sig. Det er disse temperaturændringer som cyklus computeren registrerer.

Cyklus computeren måler din basale kropstemperatur med en af de mest avancerede temperatursensorer (udviklet af NASA til brug i rummet), din temperatur helt ned til 1/100 del af en grad registreres. Din personlige cyklus analyseres i en database med over 700.000 forskellige eksempler på menstruationscyklusser og videnskabelige retningslinjer om menstruationscyklussen. Computeren tager også højde for de dage forud for en ægløsning, hvor man kan blive gravid grundet sæds lange levetid og sammen med din temperatur for lige netop den dag, kan den fortælle dig om du kan blive gravid eller ej de næste 24 timer.

Cyklus computerne er 99,3% sikre og betyder at de har en sikkerhed på højde med eller højere end de traditionelle hormonelle præventionsformer. (se f.eks. sikkerheden bag p-piller og spiral omtalt på sexlinjen.dk)

Det er nemt at benytte en cyklus computer. Gennem en kortvarig temperaturmåling under tungen om morgen når du vågner (ca 30-45 sekunder), får du med det samme en prognose for din fertilitet det kommende døgn. Den viser grøn på de sikre dage og rød når du kan blive gravid.

Hvis du ønsker at bruge computeren til familieplanlægning har du 6 dages prognose før den næste ægløsning, bekræftelse af ægløsningen og graviditetstest – alt i en lille håndholdt computer.

For at få en optimal prognose kræves en kontinuitet i målingen og du bør måle hver morgen. Sikkerheden er den samme, selvom du ikke får målt hver morgen, men cyklus computeren kender dig og din krop bedre, hvis du måler regelmæssigt og du vil opleve færre røde dage.

Alle 3 cyklus computere indeholder en alarmklokke, som kan vække dig om morgenen og kan fortælle dig hvornår du skal måle.

Er en cyklus computer for alle kvinder?
Hver kvinde er unik og vores cyklus’er kan være helt forskellige. De fleste kvinder vil opleve at cyklus computerne er perfekte til dem som enten prævention og/eller til familieplanlægning. Mens andre kan opleve, at de har for mange røde dage pr cyklus. Det er svært at vide på forhånd, om en cyklus computer er noget for dig, men faktorer der influerer på antallet af de røde dage, er f.eks. hvis man har en meget uregelmæssig cyklus, om man har en decideret hormonel ubalance (som computeren så kan være med til at afsløre) og hvor regelmæssigt man sover, spiser og om man er stresset.